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MEMORANDUM FOR:  Robert T. Richards, Special Assistant for 
                   Resident Initiatives, HM 
  
FROM:  John J. Daly, Associate General Counsel 
         Insured Housing and Finance, GH 
  
SUBJECT:  HOPE 2 Eligibility for Charleston Apartments 
          (601646G) 
  
     This responds to your memorandum dated November 16, 1992 in 
which you stated that you have received a letter from Ms. Leora 
Hamilton, who heads the Logan (8) Block Club which purports to 
represent the residents at the Charleston Rehab Apartments in 
Charleston, Missouri, asking whether the property is eligible for 
a HOPE 2 grant.  Ms. Hamilton has stated that the 50-unit 
property is owned by the local public housing authority (PHA) and 
is subject to a Section 8 annual Contributions Contract. 
  
     Under Section 426(3)(D) of the HOPE statute as recently 
amended by the Section 181 Housing and Community Development Act 
of 1992, "eligible property" includes property that is "owned or 
held by ... a State or local government or an agency or 
instrumentality thereof."  Therefore, if the property is owned by 
the local PHA, it would appear to fall within the definition of 
"eligible property" since a PHA would qualify as an agency or 
instrumentality of the local government. 
  
     If you have any additional questions, please call Monica 
Jordan at 708-4107. 
 
 
 
  


